PLAYBOEK WORKSHOP @ Pipoos Dordrecht

Ben jij stiekem ook een beetje jaloers op mensen die weten wat ze willen
(en daar volledig voor gaan)?

Jezelf leren kennen, het is nogal wat. Vaak worden we met onszelf geconfronteerd in vervelende situaties; je hebt bijvoorbeeld terugkerende discussies met je partner, een fout gemaakt op het werk, de zak chips wéér niet kunnen weerstaan, of een banksaldo waar je wel om zou kunnen janken (en dat wellicht met enige regelmaat ook doet). Wat het ook is, het is niet fijn om rond te blijven lopen met het gevoel dat er iets niet klopt in je leven, of dat je er ‘nog niet bent’.

Gelukkig kan je jouw weg vinden, op jouw eigen manier. Playboek biedt jou die ruimte en vrijheid, zodat je spelenderwijs kan onderzoeken wie jij bent, wat je wilt, en hoe je stappen in die richting kunt zetten.

Playbook workshop zwijndrecht dordrecht moodboard visionboardPlaybook workshop zwijndrecht dordrecht moodboard visionboard Playbook workshop zwijndrecht dordrecht moodboard visionboard  

Wat is een Playboek?

Een Playboek is een werkboek, dagboek en zelfhulpboek ineen. Je kunt het boek vullen met o.a. notities, inspirerende artikelen, fijne recepten, maar ook met moodboards & visionboards (zie filmpje hieronder). Het mooie van mood- en visionboards is dat je, door te zoeken naar plaatjes en teksten die je een goed gevoel geven, enorm veel over jezelf ontdekt. Je leert jezelf als het ware opnieuw kennen! Deze techniek is daardoor enorm geschikt om informatie te verwerken, bepaalde zaken op een rijtje te krijgen, je doelen & wensen tastbaar te maken, of jezelf te motiveren.

Dit boek draait volledig om jou, dus jij bent de maker en auteur van dit boek.

Wat doen we tijdens de Playboek workshop?

We starten de workshop met het maken van het boek, d.m.v. een simpele boekbindtechniek (onzekere beginners zijn welkom!). Jij bepaalt de afmeting, dikte, en uitstraling van het boek. Daarna, als de basis voor je boek gelegd is, gaan we de eerste pagina’s voorzien van inhoud. Hierbij focussen we op het maken van een moodboard & visionboard. Je leert kijken naar vorm, kleur, sfeer, en inhoud, en hoe je dit kan omzetten in een pagina in je boek.

Is Playboek een vorm van coaching?

Nee, ik ben een professioneel illustrator & ontwerper, geen coach. Coaches kunnen heel waardevol zijn, maar ik ervan overtuigd dat we onszelf ook kunnen helpen. We weten namelijk enorm veel, maar waar de meeste mensen tegenaanlopen is dat ze geen overzicht hebben en daardoor niks toepassen in hun leven. Door alles wat je interessant vindt te bundelen in je Playbook, krijg je dit overzicht.

Voor wie is deze workshop geschikt?

Dames en heren die graag met hun persoonlijke ontwikkeling bezig zijn en drie uurtjes durven vrij te maken om dat te doen! De workshop is ook zeer geschikt voor ondernemers die op hun eigen manier aan de slag willen met hun visie, missie, of doelen.

Wat neem ik (concreet) mee naar huis?

Een Playboek is een boek wat langzaam met je mee groeit, je gaat dus niet naar huis met een volledig, dik, uitpuilend boek. Waar je wél mee naar huis gaat, is een stevige basis, die je heel gemakkelijk kunt uitbreiden. Het enige wat je thuis nodig hebt is een schaar, lijm, simpel printerpapier, en oude tijdschriften. Je hebt geen extra workshops nodig, maar dat neemt niet weg dat je uiteraard van harte welkom bent om aan te schuiven bij een inspirerende groep in een Playbook Vervolgworkshop! :)

Wat moet ik voorbereiden?

We maken de rug van het Playbook van behang, omdat dit een stevig en buigbaar materiaal is. Er liggen enkele rollen klaar waar je uit kunt kiezen, maar als je zelf thuis een mooi stuk behang hebt liggen, neem het mee! Het stuk behang moet minimaal A4 formaat zijn. Alle andere materialen liggen voor je klaar.

Wat zeggen deelnemers?

Hier een kleine greep uit de reacties:

“Om te beginnen is het Playbook totaal verslavend. Meteen na de eerste les gingen we thuis aan de slag om het uit te breiden. Je kunt er zoveel kanten mee op! Je bent intuïtief knipsels aan het verzamelen, en achteraf ben je verbaasd over wat je eigenlijk blijkt bezig te houden. Zodoende leer je veel over jezelf. De middagen bij Jasmijn zijn heerlijk om zonder afleiding door te werken en indien nodig tips te krijgen. En tot slot: bij mij thuis zijn kilo’s tijdschriften geplunderd en vervolgens opgeruimd!”

“Werken aan een Playbook voelt therapeutisch, op een lichte en vrolijke manier. Ik maakte al graag moodboards, maar vond het jammer dat ik elke keer aan één thema gebonden was. In een Playbook kan je elk thema een eigen pagina geven, waardoor het een fijne verzameling is van alles wat je belangrijk vindt. Je bent niet beperkt.”

“Drie heerlijke ontspannen uurtjes bezig zijn met wat je inspireert, mooit vindt en je vrolijk maakt. Je komt dichterbij jezelf te staan, en achteraf kan je het boek nog lekker doorbladeren om het gevoel weer op te roepen wat je erbij had toen je die pagina maakte. De begeleiding is erg goed, en door te praten met anderen en door het doorbladeren van de tijdschrijften kom je opeens op hele verrassende resultaten!”

Wat kost het?

€45,- (Inclusief BTW, materialen, (intensieve) begeleiding, en een hapje & drankje)

Op dit moment staat er geen nieuwe Playboek workshop gepland. Wil je deze workshop graag volgen en/of heb je een eigen groep? Mail me naar: info@annejasmijn.com en je krijgt binnen 24 uur antwoord!

Lees voor de zekerheid de voorwaarden bij Algemene Informatie!